Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους
People watch a TV news program showing a file footage of a missile launched by North Korea, at Seoul Railway Station in Seoul, South Korea, Thursday, June 8, 2017. North Korea fired several projectiles believed to be short-range surface-to-ship cruise missiles off its east coast Thursday, South Korea's military said, a continuation of weapons tests that have rattled Washington and the North's neighbors as Pyongyang seeks to build a nuclear missile capable of reaching the continental United States. (AP Photo/Ahn Young-joon) AP

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους από τη στεριά σε θαλάσσια ύδατα

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους στεριάς-πλοίων από τα ανατολικά της παράλια σήμερα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, η τελευταία μιας ταχύρρυθμης σειράς δοκιμών πυραύλων, σε αντιπαράθεση με την παγκόσμια πίεση και τις απειλές περισσότερων κυρώσεων.

Η Νότια Κορέα είπε ότι οι πύραυλοι κάλυψαν απόσταση περίπου 200 χλμ.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες μέρες μετά από νέες κυρώσεις που ψηφίστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της απομονωμένης χώρας, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό και οπλικό της πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα το πρωι από την παράλια πόλη της Βόρειας Κορέας, Ουονσάν, είπε σε δήλωσή του το γραφείο αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέ-ιν έχει ενημερωθεί για το συμβάν, πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η σημερινή εκτόξευση είναι η τέταρτη δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα από την ανάληψη καθηκόντων του Μουν στις 10 Μαΐου. Ο νέος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να μπει σε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.

Πιέσεις προς τη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε μία επίδειξη της αμυντικής ισχύος που διαθέτει αναφορικά με τα πλήγματα ακριβείας κατά πολεμικού πλοίου, μέσω της εκτόξευσης αρκετών πυραύλων εδάφους – επιφανείας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Με την πολλαπλή εκτόξευση των πυραύλων, η Πιονγιάνγκ φαίνεται να επιδιώκει την άσκηση πιέσεων προς την Σεούλ και την Ουάσιγκτον, προκειμένου να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την εκτίμηση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Ahn Young-joon

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα