Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν καλεί τους πολίτες να ετοιμαστούν για λιμό

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν καλεί τους πολίτες να ετοιμαστούν για λιμό

Η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ καλεί τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για έναν πιθανό λιμό και οικονομικές δυσκολίες (Pics + Videos)

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ζητά από τους πολίτες της να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο ξέσπασμα λιμού σε συνδυασμό με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με τη Τelegraph και το Τime.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως η κυβέρνηση καλεί το λαό να μην απελπιστεί, καθώς "ο δρόμος προς την επανάσταση είναι μακρύς και επίπονος".

Η "εντολή" δημοσιεύθηκε στο κύριο άρθρο της εφημερίδας Rodong Sinmun, ένα από τα επίσημα μέσα της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, λιγότερο από ένα μήνα αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε αυστηρότερες κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως οι δυσκολίες που θα έρθουν μπορεί να προκαλέσουν άλλη μία "επίπονη πορεία", φράση που παραπέμπει στον λιμό που χτύπησε τη χώρα τη δεκαετία του '90 προκαλώντας έως και τρία εκατομμύρια θανάτους.

"Μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε μία επίπονη πορεία, κατά την οποία θα πρέπει να ασκήσουμε για μια ακόμη φορά τις ρίζες φυτών" επισημαίνει το άρθρο, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Παράλληλα, η εφημερίδα καλεί τους Βορειοκορεάτες σε μία "εκστρατεία υπακοής 70 ημερών" για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Κιμ Γιόνγκ Ουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους κατοίκους της Πιονγιάνγκ να να δίνουν σχεδόν ένα κιλό ρύζι στις κρατικές αποθήκες κάθε μήνα.

Ενώ, η Telegraph επισημαίνει πως η χώρα ζήτησε βοήθεια από όσες γειτονικές χώρες διατηρεί φιλικές σχέσεις, προκειμένου να εφοδιαστεί με τρόφιμα και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει αν συγκεντρώσει, μόλις, 17.600 τόνους.

(Πηγή: telegraph, time)

SHARE:

24Media Network