Ο Κορεάτης ΥΠΕΞ κατά του Τραμπ: Ο Κιμ ήθελε μόνο μερική άρση κυρώσεων

Ο Κορεάτης ΥΠΕΞ κατά του Τραμπ: Ο Κιμ ήθελε μόνο μερική άρση κυρώσεων
Ο Donald Trump και ο Κim Jong Un AP

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανέφερε ότι αποχώρησε από τη σύνοδο μετά την απαράδεκτη απαίτηση του Κιμ για άρση των κυρώσεων. Κάτι που απορρίπτει ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο.

Η Βόρεια Κορέα έκανε μια “ρεαλιστική” πρόταση στις ΗΠΑ, στη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως υποστήριξε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ανόι του Βιετνάμ, στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία, ο Ρι είπε ότι η Πιονγκιάνγκ ζητούσε τη μερική άρση των κυρώσεων σε βάρος της και όχι τον πλήρη τερματισμό των κυρώσεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανέφερε ότι αποχώρησε από τη σύνοδο μετά την απαράδεκτη απαίτηση του Κιμ για άρση των κυρώσεων.

Ο Ρι Γιονγκ Χο υποστήριξε ότι η χώρα του ζήτησε να αρθούν 5 ψηφίσματα του ΟΗΕ με τα οποία της επιβλήθηκαν κυρώσεις. Σε αντάλλαγμα, προσφέρθηκε να σταματήσει δια παντός την παραγωγή πλουτωνίου και ουρανίου, αποδεχόμενη και την επιτήρηση από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Βορειοκορεάτης υπουργός είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν “άλλο ένα” βήμα, πέραν της διάλυσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Γιονγκμπιόν.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα