Ο κορονοϊός άλλαξε την ψυχολογία (και) των σκύλων

Ο κορονοϊός άλλαξε την ψυχολογία (και) των σκύλων
shutterstock

Όπως οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να έχουν αλλαγές στη συμπεριφορά τους εξαιτίας των περιορισμών, έτσι και οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν κουραστεί με τα lockdown.

Όπως πολλά επαγγέλματα έτσι και αυτοί που βγάζουν βόλτα τους σκύλους βόλτα έχουν δει πτώση στη ζήτηση των υπηρεσιών τους, αφού οι περισσότεροι περνούν τον χρόνο στο σπίτι με τους σκύλους τους.

Οι ειδικοί όμως αναφέρουν ότι τα σκυλιά που είναι μαθημένα στη ρουτίνα, όπως και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να έχουν αλλαγές στη συμπεριφορά τους εξαιτίας των περιορισμών του κορονοϊού.

«Αυτό που έχω παρατηρήσει σε πολλές βόλτες που βγάζω τους σκύλους είναι ότι τα θέματα συμπεριφοράς αρχίζουν από το σπίτι. Μετά έρχονται σε εμένα και μου λένε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια με το έλα εδώ, δεν μας ακούει ή χρειαζόμαστε βοήθεια γιατί δαγκώνει και γλύφει τα παιδιά» δήλωσε μια εκπαιδεύτρια σκύλων.

Το περπάτημα είναι ένα από τα επαγγελματικά πλεονεκτήματα του να βγάζεις βόλτα τον σκύλο. Κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν ανακαλύψει τη χαρά του τρεξίματος. Όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να ετοιμάζονται για τη λήξη της καραντίνας.

«Το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψουν στη δουλειά όταν τελειώσει η καραντίνα και μετά θα χρησιμοποιούν τους επαγγελματίες. Το ιδανικό είναι να διατηρήσουν μια ρουτίνα ακόμα και όταν είναι στο σπίτι, ώστε να μην είναι πολλές οι αλλαγές ξαφνικά όταν οι ιδιοκτήτες επιστρέψουν στη δουλειά» δήλωσε εκπαιδεύτρια σκύλων στο euronews.

Τα κατοικίδια είναι μαθημένα στη ρουτίνα, σε πολλές περιπτώσεις όπως και οι άνθρωποι. Όσο όμως χαλαρώνουν οι περιορισμοί, πολλοί θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι θα βιώσουν αλλαγές στη καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα