Το Tinder στην εποχή του κορονοϊού

Το Tinder στην εποχή του κορονοϊού
Ο διευθύνων σύμβουλος του Tinder Elie Seidman AP

Για τις αλλαγές που έφερε η πανδημία του κορονοϊού στην διάσημη εφαρμογή γνωριμιών, μίλησε στο BBC o διευθύνων σύμβουλος του Tinder, Elie Seidman

Ο κορονοϊός και η καραντίνα έφεραν ποικίλες αλλαγές στην γνωστή εφαρμογή γνωριμιών Tinder κατά τα όσα έιπε ο διευθύνοντας σύμβουλός της, Elie Seidman.

Σύμφωνα με το bbc.com, η αφοσίωση των χρηστών έγινε πιο έντονη με τους χρήστες να κάνουν 3 δισεκατομμύρια swipes (λειτουργία της εφαρμογής) παγκοσμίως την Κυριακή 29 Μαρτίου, το μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγράψει η εφαρμογή ποτέ σε μία μέρα.

Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα που ξοδεύουν οι χρήστες στο Tinder έχουν μειωθεί κατά την πανδημία. Αυτό ίσως επηρεάσει και αργότερα την εφαρμογή, η οποία είναι επί το πλείστον δωρεάν, αλλά βασίζεται σε premium συνδρομές για τα έσοδά της.

” Ανησυχώ πολύ για το τι συμβαίνει στην οικονομία της κοινωνία μας και για τον αντίκτυπο που θα έχει στα μέλη μας “, είπε ο Seidman.

Έχουν γίνει περισσότερες από 340 εκατομμύρια λήψεις τις εφαρμογής, από την κυκλοφορία του το 2012. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων προέρχεται από τις μόλις 6 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν για την υπηρεσία gold, η χρήση της οποίας έχει μειωθεί αρκετά με τον κορονοϊό.

” Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν ότι οι νέες εγγραφές για premium συνδρομή αρχίζουν να αυξάνονται στις χώρες όπου άρονται τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας,” λέει ο κ. Siedman.

Το Tinder φαίνειται να θέλει να προσθέσει μια νέα δυνατότητα για να ευχαριστήσει το κοινό της στην καραντίνα, με τη οποία οι χρήστες της θα μπορούν να μιλούν μέσω βιντεοκλήσης.

Αυτή η λειτουργεία έχει ήδη προστεθεί σε άλλες εφαρμογές γνωριμιών κατά την διάρκεια της καραντίνας, και φαίνεται πως έρχεται και στο Tinder τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο Seidman.

Η υπηρεσία βιντεοκλήσης θα είναι δωρεάν και θα λειτουργεί με πολιτική διπλής επιλογής, δηλαδή και τα δύο άτομα του “ταιριάσματος”, θα πρέπει να συμφωνήσουν για να γίνει η κλήση.

Το Tinder, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, δεν είναι απλά ένα μέρος για επιφανειακά φλερτ αλλά ένα μέρος για να ” βγει ” κανείς online, να χαλαρώσει και να γνωρίσει νέα άτομα.

Ο κ. Seidman για την νέα πραγματικότητα και τις αλλαγές που έφερε η πανδημία συνοψίζει λέγοντας :” Η ψηφιακή σας ζωή είναι πλέον εξίσου σημαντική με την κοινωνική σας ζωή στο φυσικό κόσμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα