Ο κορονοϊός “γκρεμίζει” τον Τραμπ: Δέκα μονάδες πίσω από τον Μπάιντεν σε νέα δημοσκόπηση

Ο κορονοϊός “γκρεμίζει” τον Τραμπ: Δέκα μονάδες πίσω από τον Μπάιντεν σε νέα δημοσκόπηση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Την μεγαλύτερη δημοσκοπική διαφορά του καταγράφει ο υπουψήφιος των Δημοκρατικών, μετά την διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσκοπικό προβάδισμα δέκα μονάδων καταγράφει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την διάγνωση του τελευταίου με κορονοϊό. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, η πλειοψηφία των Αμερικανών φέρεται να θεωρεί πως ο Τραμπ θα μπορούσε να αποφύγει την μόλυνση, εάν έπαιρνε την πανδημία του νέου κορονοϊού πιο σοβαρά.

Έτσι, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου, δίνει ένα ποσοστό 51% στον Μπάιντεν, έναντι 41% στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ 4% δηλώνει ότι θα στηρίξει άλλον υποψήφιο και 4% επίσης ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει. Το προβάδισμα 10 μονάδων του Μπάιντεν είναι 1 με δύο μονάδες υψηλότερο από ό,τι του έδιναν προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Και μπορεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών να διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα, έναν μήνα πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, προκειμένου να κερδίσει όμως την προεδρία θα πρέπει να επικρατήσει σε αρκετές πολιτείες, ώστε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους του Κολεγίου των Εκλεκτόρων με τις δημοσκοπήσεις σε πολιτειακό επίπεδο να δίνουν μικρή διαφορά στις κρισιμες ιδιαίτερα πολιτείες.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών φαίνεται να ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ όπως έδειξε η δημοσκόπηση, ένα 65% θεωρεί ότι αν ο Τραμπ είχε πάρει πιο σοβαρά τον ιό, πιθανόν δεν θα είχε μολυνθεί. Μεταξύ όσων συμφωνούν με το παραπάνω περιλαμβάνονται 9 στους 10 ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και 5 στους 10 των Ρεπουμπλικάνων.

Μόλις ένα 34% θεωρεί ότι ο Τραμπ ήταν ειλικρινής στο ζήτημα του κορονοϊού, το 55% θεωρεί πως έλεγε ψέματα και το 11% δεν εξέφρασε βεβαιότητα. Επίσης, από όσους συμμετείχαν στην έρευνα το 57% διαφωνεί με τους χειρισμούς Τραμπ στο ζήτημα της πανδημίας.

Σε σχέση με την εξέλιξη της προεκλογικής μάχης, το 67% θέλει να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις ενώ το 59% θεωρεί πως τα προεδρικά debate θα έπρεπε να αναβληθούν έως ότου αναρρώσει ο Τραμπ. Προς το παρόν πάντως, παραμένει ασαφές αν το επόμενο debate, προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου θα επηρεαστεί από την κατάσταση της υγείας του Τραμπ και πώς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα