Ο κορονοϊός "θερίζει" τις ΗΠΑ και ο Τραμπ σκέφτεται τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Την ώρα που οι ΗΠΑ σπάνε κάθε θλιβερό ρεκόρ στα θύματα από κορονοϊό, ο πρόεδρος της χώρας σχεδιάζει μια άρον άρον "επιστροφή στην κανονικότητα" με το βλέμμα στις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το Σάββατο την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερα αριθμό θανάτων λόγω του κορονοϊού, καταγράφοντας πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το αρνητικό αυτό ορόσημο καταγράφεται την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

Άνδρας και παιδί με μάσκες στο Σικάγο
Άνδρας και παιδί με μάσκες στο Σικάγο AP

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ έχει πει ότι θέλει η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και ότι τα μέτρα που έχουν στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19 έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Fox News, ο Τραμπ είπε ότι θα λάβει μια απόφαση "σχετικά σύντομα", με βάση τις συμβουλές από "πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων".

Δήλωσε επίσης ότι ρόλο θα παίξει και το "ένστικτο". "Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας", δήλωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network