Ο Λεβί καταγγέλλει: "Οι γενίτσαροι του Ερντογάν δεν με ήθελαν στη Λιβύη"

French philosopher, writer and director Bernard-Henri Levy arrives to attend a ceremony for late French journalist and intellectual Jean Daniel at the Hotel des Invalides in Paris, France, Friday, Feb. 28, 2020. (Christian Hartmann/Pool via AP)
Ο Μπερνάρ Λεβί AP

Αφού καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ενέδρας στη Λιβύη ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί "καρφώνει" τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί επισκέπτεται μία χώρα που συγκλονίζεται από ένοπλες συγκρούσεις.

Κατά το παρελθόν, ο Γάλλος διανοούμενος έχει ταξιδέψει στη Συρία, στο Ιράκ και γενικά σε περιοχές που είναι εξαιρετικά ανασφαλείς για τους κοινούς θνητούς. Το επιχείρησε και στη Λιβύη αλλά όπως καταγγέλλει ο ίδιος έπεσε θύμα ενέδρας σε περιοχή κοντά στην Τρίπολη, περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας.

Ο Λεβί περιέγραψε την εμπειρία του σε άρθρο που δημοσίευσε η Wall Street Journal και δεν παρέλειψε να αφήσει υπονοούμενα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Ηξερα πολύ καλά" γράφει ο Λεβί ότι η ιδέα της επίσκεψής μου στη Λιβύη θα δυσαρεστούσε τους τοπικούς γενίτσαρους του Ερντογάν ενώ χαρακτήρισε τον Υπουργό Εσωτερικών Μπασάγκα ως "τον πρώτο αστυνομικό της χώρας".

Ο Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης έγραψε ακόμα ότι πολλά προφίλ από την Τουρκία και από το Κατάρ στο facebook δημοσίευσαν απειλές εναντίον του.

Εκλεισε, δε, το άρθρο του γράφοντας ότι στις ακτές της Λιβύης διακυβεύεται το μέλλον της Μεσογείου και εν μέρει της Ευρώπης και της Δύσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network