Ο Μαδούρο ορκίστηκε στη ζωή του – “Παράνομη ορκωμοσία” για τις ΗΠΑ

Ο Μαδούρο ορκίστηκε στη ζωή του – “Παράνομη ορκωμοσία” για τις ΗΠΑ
O Νικολάς Μαδούρο χαμογελά AP

Η ορκομωσία του Νικολάς Μαδούρο για τη νέα, εξαετή θητεία του έγινε στο Καράκας μεταξύ...φίλων και μόνο. Μποϊκοτάζ από ΗΠΑ και τις μεγάλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Νικολάς Μαδούρο ορκίστηκε την Πέμπτη για μια δεύτερη εξαετή θητεία στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, την οποία όμως δεν αναγνωρίζει η αντιπολίτευση, καθώς και μέρος της διεθνούς κοινότητας.

“Ορκίζομαι, εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας (…) ορκίζομαι στη ζωή μου” είπε χαρακτηριστικά ο Βενεζουελάνος πρόεδρος παραλαμβάνοντας την προεδρική κορδέλα από τα χέρια του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των περσινών προεδρικών εκλογών.

Νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν “την παράνομη ορκωμοσία” του Μαδούρο και θα εντείνουν τις πιέσεις στο “διεφθαρμένο καθεστώς” του, το οποίο αποκάλεσε “δικτατορία”. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπόλτον στο Twitter, η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να στηρίζει τη δημοκρατική Εθνοσυνέλευση και ζητά “ελευθερία και δημοκρατία στη Βενεζουέλα”.

Στο πλευρό του Μαδούρο στάθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και ο νέος Κουβανός ηγέτης Μιγκέλ Ντίας. Απουσίασαν οι ηγέτες της Βραζιλίας και της Αργεντινής και φυσικά εκπρόσωποι των ΗΠΑ.

Το χαρακτηριστικό tweet του Κουβανού προέδρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα