Ο Μπερλουσκόνι επιμένει να τεθεί επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια στις ευρωεκλογές

Ο Μπερλουσκόνι επιμένει να τεθεί επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια στις ευρωεκλογές

Την επιμονή του δείχνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος επιμένει να θέλει να κατέβει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Φόρτσα Ιτάλια παρά τη νομική απαγόρευση

Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές εξέφρασε την Παραασκευή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, —στους συντονιστές του κόμματός του—, ανέφερε η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

"Θα ήθελα να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική αυτή αναμέτρηση ενώ κάλεσε και πάλι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο ο ιταλικός νόμος ορίζει ότι όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης —όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι— δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές για διάστημα έξι ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network