Ο Νταβούτογλου ζήτησε τη βοήθεια της Σερβίας για την αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Ρωσία

Ο Νταβούτογλου ζήτησε τη βοήθεια της Σερβίας για την αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Ρωσία

Την μεσολάβηση της Σερβίας προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ζήτησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου από τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τον πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας «ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στην διένεξη με τη Ρωσία». Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκιάς να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

Με τη συνάντηση Νικολιτς - Νταβούτογλου ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου συμφώνησαν, κατά την συνάντηση τους προχθές, τη σύσταση διακυβερνητικού συμβουλίου των δύο χωρών ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών. Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετείχαν επίσης σε κοινή οικονομική διάσκεψη Σέρβων και Τούρκων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου από Σερβία: Τα Βαλκάνια αποτελούν για την Τουρκία γευστική σούπα

Τουρκία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινίων

SHARE:

24Media Network