"Ο πάπας Φραγκίσκος μπορεί να μπει στο στόχαστρο της Μαφίας"

"Ο πάπας Φραγκίσκος μπορεί να μπει στο στόχαστρο της Μαφίας"

Τι δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης Ρέτζιο Καλάμπρια, για τις παρεμβάσεις του πάπα Φραγκίσκου

Την εκτίμηση ότι ο πάπας Φραγκίσκος κινδυνεύει να μπει στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας, εξέφρασε σε συνεντεύξεις του προς ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Νικόλα Γκρατέρι, εισαγγελέας της πόλης Ρέτζιο Καλάμπρια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano και στο τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 ο ιταλός εισαγγελέας που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος τόνισε ότι «ο πάπας Φραγκίσκος δημιουργεί οπωσδήποτε εμπόδια για τις διάφορες μαφίες, διότι καυτηριάζει σε κάθε ευκαιρία, την διαφθορά, την πρωτοκαθεδρία του χρήματος, την διακίνηση ναρκωτικών».

Για τον Γκρατέρι ο νέος πάπας «ενοχλεί», διότι προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα και στο εσωτερικό του Βατικανού, με πιο αναλυτικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους και σε ό,τι αφορά την διαχείριση της τράπεζας του Βατικανού Ior.

«Όλοι οι μαφιόζοι, ιδίως οι φυγόδικοι, έχουν εικόνες με την Παναγία και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στα κρησφύγετά τους. Η μαφία επωφελήθηκε, επί δεκαετίες, της σιωπηλής συνενοχής ενός μέρους (της ιεραρχίας) της Καθολικής Εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά ο Γκρατέρι στην συνέντευξή του προς την εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.

Σύμφωνα με τον Ιταλό εισαγγελέα «η μαφία που επενδύει, που στήνει εταιρίες, που ξεπλένει βρώμικο χρήμα, εκνευρίζεται και ενοχλείται από τις παρεμβάσεις του πάπα Φραγκίσκου».

«Δεν ξέρω αν τελικώς το οργανωμένο έγκλημα, θα πλήξει τον πάπα, αλλά σίγουρα έχει αρχίσει να το σκέφτεται», πρόσθεσε ο Γκρατέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: