Ο πλανήτης υποδέχεται το 2024 – Φαντασμαγορικό θέαμα σε πολλές χώρες

Διαβάζεται σε 3'
Πρωτοχρονιά στο Σίδνει
Πρωτοχρονιά στο Σίδνει AP

Ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα σε Κιριμπάτι και Νέα Ζηλανδία, καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο. Την σκυτάλη πήρε η Αυστραλία.

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησε να μπαίνει το 2024 στις πρώτες περιοχές του πλανήτη, με τα πυροτεχνήματα σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία να βάφουν τον νυχτερινό ουρανό με εντυπωσιακά χρώματα.

Τα νησιά Κιριμπάτι είναι το πρώτο μέρος του πλανήτη που υποδέχθηκε το νέο έτος.

Τα νησιά δεν ήταν πάντα το πρώτο μέρος του κόσμου που έβλεπε το νέο έτος. Αυτό συμβαίνει από το 1995, όταν το Κιριμπάτι άλλαξε τη γραμμή ημερομηνίας, έτσι ώστε όλα τα νησιά του να έχουν την ίδια μέρα την ίδια ώρα και να κερδίζουν τους τουρίστες που θέλουν να γιορτάσουν πρώτοι στον κόσμο την Πρωτοχρονιά.

Με πυροτεχνήματα διάρκειας πέντε λεπτών ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους στη Νέα Ζηλανδία με το Όκλαντ, την πρώτη μεγάλη πόλη, να ανοίγει τον χωρό των εορτασμών.

Πυροτεχνήματα στη Νέα Ζηλανδία AP

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στον Sky Tower για να απολαύσουν τα φαντασμαγoρικά πυροτεχνήματα.

 

Ένα εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησαν και οι πολίτες στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, που αυτοανακηρύχθηκε η «πρωτεύουσα της Πρωτοχρονιάς του κόσμου», με την παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων της πάνω από τη Γέφυρα του Χάρμπορ.

Η γέφυρα βρισκόταν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης, όταν μετά τα μεσάνυχτα φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Το σόου, που περιελάμβανε περίπου 8 τόνους πυροτεχνημάτων και το παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρωμένοι κατά μήκος της προκυμαίας.

Καλή χρονιά σε Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα και Ιαπωνία

Το 2024 υποδέχθηκαν και στη Νότια Κορέα, τη Βόρεια Κορέα και την Ιαπωνία, με κάθε χώρα να γιορτάζει την έναρξη της Πρωτοχρονιάς.

Στη Σεούλ, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή τελετή χτυπήματος καμπάνας και αντίστροφης μέτρησης στο περίπτερο Bosingak. Η Πιονγκγιάνγκ αποχαιρέτησε το 2023 με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στην πλατεία Kim II Sung.

Πρωτοχρονιά στην Νότια Κορέα
AP

Πλήθη έχουν συγκεντρωθεί και σε έναν ναό στο κέντρο του Τόκιο για να παρακολουθήσουν μια παραδοσιακή τελετή κωδωνοκρουσίας, γνωστή ως Joya no Kane.

Πρωτοχρονιά στην Ιαπωνία
Πρωτοχρονιά στην Ιαπωνία AP

Το Χονγκ Κονγκ υποδέχεται το 2024

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά.

Οι εορτασμοί της πόλης περιλαμβάνουν ένα 12λεπτο θέαμα πυροτεχνημάτων στο Victoria Harbor. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γύρω από το λιμάνι απόλαυσαν το φαντασμαγορικό σόου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα