Ο Πούτιν ψήφισε διαδικτυακά στις προεδρικές εκλογές – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν Associated Press

Διαδικτυακά ψήφισε… τον εαυτό του ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την πρώτη μέρα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ψήφισε διαδικτυακά, κατά την πρώτη ημέρα των προεδρικών εκλογών τις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει, επανεκλεγόμενος για μια νέα εξαετή θητεία, ελλείψει αντιπάλου.

Στα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ο Πούτιν κατευθύνεται σε ένα γραφείο και κάθεται μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με φόντο δύο ρωσικές σημαίες.

Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται στη συνέχεια το μήνυμα «Ευχαριστούμε, ψηφίσατε επιτυχώς».

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα των ρωσικών προεδρικών εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το βράδυ της Κυριακής, 17 Μαρτίου. Είναι, ωστόσο, ήδη σαφές ότι ο 71χρονος Πούτιν θα εξασφαλίσει μια νέα εξαετή θητεία στην προεδρία.

Πούτιν: Το Κίεβο επιχειρεί να διαταράξει τις εκλογές

Πριν ψηφίσει, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία θα τιμωρηθεί για την προσπάθειά της να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές βομβαρδίζοντας μη στρατιωτικούς στόχους, ενώ τόνισε ότι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διεισδύσουν στη χώρα.

Μιλώντας στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πούτιν δήλωσε ότι τέτοια εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα. «Προκειμένου να διαταράξει τη διαδικασία της ψηφοφορίας και να εκφοβίσει τους ανθρώπους, τουλάχιστον στις παραμεθόριες περιοχές, το καθεστώς του Κιέβου… προσπαθεί να πραγματοποιήσει μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, χτυπώντας οικισμούς στη Ρωσία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Αυτά τα εχθρικά χτυπήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα» πρόσθεσε και απείλησε με αντίποινα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 95% των βλημάτων και των πυραύλων καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα, ωστόσο, ορισμένα δεν αναχαιτίστηκαν και υπήρξαν απώλειες πολιτών.

Οπως είπε ο Πούτιν, υπήρξαν τέσσερις επιθέσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και μία επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ. «Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας, ο λαός της Ρωσίας, θα απαντήσει σε αυτό με ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Ποιον αποφάσισαν να εκφοβίσουν; Τον ρωσικό λαό;» διερωτήθηκε.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν ουκρανική προσπάθεια διασυνοριακής επίθεσης στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα