Ο Πούτιν πήρε θέση: Οι κυρώσεις Τραμπ στη Huawei είναι για την ανάπτυξη της Κίνας

Ο Πούτιν πήρε θέση: Οι κυρώσεις Τραμπ στη Huawei είναι για την ανάπτυξη της Κίνας
Βλάντιμιρ Πούτιν AP

Ο αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά έχει ήδη πλήξει τον κινεζικό κολοσσό περισσότερο από όσο είχε εκτιμήσει αρχικά.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των κυρώσεων στη Huawei.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε “οι ΗΠΑ, μέσω της επίθεσης στη Huawei, επιδιώκουν να περιορίσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας”.

Στις αρχές του Ιουνίου, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Συνεδρίου της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν περιέγραψε άλλωστε τον αμερικανικό αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας ως μία προσπάθεια “εξαναγκασμού εξόδου από την παγκόσμια αγορά”.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για τον “πρώτο τεχνολογικό πόλεμο της επικείμενης ψηφιακής εποχής”.

Ο αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά έχει πάντως, ήδη πλήξει τον κινεζικό κολοσσό περισσότερο από όσο είχε εκτιμήσει αρχικά.

Αυτή είναι η διαπίστωση του Ρεν Ζενγκφέι, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας υλικού τηλεπικοινωνιών και δεύτερης στις πωλήσεις έξυπνων κινητών. Διευκρίνισε πως οι πωλήσεις smartphones της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά 40% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες τη συνεργασία με την Huawei επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας. Ελαβε τη σχετική απόφαση σε μια στιγμή που οι συνομιλίες με την Κίνα είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούντο ότι υπονόμευσαν τη σύναψη συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version