Ο πρόεδρος της Airbus στηρίζει Μακρόν

French President Nicolas Sarkozy smiles as he visits the Rio Tinto-Alcan international aluminum plant, Thursday, April 7, 2011 in Issoire, central France. Rio Tinto-Alcan is Canada-based worldwide industry which is operating in bauxite and aluminum production. The plant is doing parts for Airbus industry. (AP Photo/Thierry Zoccolan, Pool)
French President Nicolas Sarkozy smiles as he visits the Rio Tinto-Alcan international aluminum plant, Thursday, April 7, 2011 in Issoire, central France. Rio Tinto-Alcan is Canada-based worldwide industry which is operating in bauxite and aluminum production. The plant is doing parts for Airbus industry. (AP Photo/Thierry Zoccolan, Pool) ASSOCIATED PRESS

Στη μακρά λίστα όσων καλούν το γαλλικό λαό να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν προστίθεται και ο CEO της εταιρίας γαλλογερμανικών συμφερόντων

Ο Τομ Έντερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου Airbus εξέφρασε την υποστήριξή του στον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου έναντι της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σε επιστολή που αποκαλύφθηκε στο Twitter και επιβεβαιώθηκε από την Airbus.

Στην επιστολή που είναι γραμμένη στα γαλλικά, ο 58χρονος Γερμανός χρησιμοποιεί β΄ενικό απευθυνόμενος στον Μακρόν για να τον διαβεβαιώσει για την "πλήρη στήριξή" του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο, σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

"Το πάθος που κατάφερες να προκαλέσεις αξίζει: ενσαρκώνεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο την αλλαγή. Χαίρομαι πρωτίστως για την προτεραιότητα που δίνεις στην Ευρώπη, κυρίως στη γαλλογερμανική σχέση", αναφέρει ο 'Εντερς απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας. "Δεν αμφιβάλλω για τη βούλησή σου και την αποφασιστικότητά σου να προχωρήσεις στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται", προσθέτει πριν υπογράψει απλά ως "Tom". Η Airbus επιβεβαίωσε στο AFP το κείμενο της επιστολής.

Ο 'Εντερς που ηγείται της Airbus από τον Ιούνιο του 2012, άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι ελπίζει να παραμείνει πρόεδρος του ομίλου. Η δεύτερη θητεία του λήγει το 2019.

AP Photo/Thierry Zoccolan, Pool/ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλικές εκλογές: Ο ευρωβουλευτής Στιβ Μπριουά μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Γαλλικές εκλογές: Ο Ζιντάν ζητά από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν

Μελανσόν: Η απόδειξη πως δεν στηρίζω τη Λεπέν είναι πάνω μου

Λεπέν σε Ζιντάν: Με τόσα που βγάζεις, δεν εκπλήσσομαι που στηρίζεις Μακρόν

Σύνοδος Σοσιαλιστών: Μακρόν από δεξιά, Τσίπρας από αριστερά

SHARE:

24Media Network