Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κρίνει πως ήλθε η ώρα να απαγορευτεί η κατανάλωση σκύλων

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κρίνει πως ήλθε η ώρα να απαγορευτεί η κατανάλωση σκύλων
O Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, την ημέρα που έσωσε τον Tory από το σφάξιμο και τον υιοθέτησε. South Korean Presidential Blue House via AP

O Πρόεδρος της Νοτίας Κορέας, Moon Jae-in αποκάλυψε την πρόθεση του να βελτιώσει το σύστημα φροντίδας των εγκαταλελειμμένων ζώων και τη σκέψη πως μάλλον έχει έλθει η ώρα να απαγορευτεί δια νόμου η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας.

Σε ακραίες συνθήκες έχει διαπιστωθεί πως ο άνθρωπος, προκειμένου να ζήσει -όταν απειλείται επί της ουσίας η ζωή του- είναι ικανός να φάει άλλον άνθρωπο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη έχει απαγορευθεί το σφάξιμο και η βρώση ζώων συντροφιάς.

Η Νότια Κορέα, που ειρήσθω εν παρόδω έχει το δέκατο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου, ανήκει στα ελάχιστα έθνη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σκύλους και γάτες στην κουζίνα τους, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως καταναλώνονται 1.000.000 σκύλοι το χρόνο. Ενώ υπάρχει νόμος που απαγορεύει το σφάξιμο των σκύλων και των γατών, δεν υπάρχει κάποιος που να απαγορεύει την κατανάλωση -εξ ου και υπάρχουν πολλές φάρμες στις οποίες εκτρέφονται σκύλοι προς βρώση, με το συγκεκριμένο κρέας να καταναλώνεται κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, ενώ σερβίρεται σε εστιατόρια και πωλείται σε κάποιες αγορές.

Σε δημοσκόπηση που έγινε ομάδα που διεκδικεί τα δικαιώματα των ζώων (Aware) και δημοσιεύτηκε αυτόν το μήνα, το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πρέπει να απαγορευτεί η παραγωγή και η πώληση κρέατος σκύλου και γάτας και το 49% υποστήριξε την απαγόρευση της κατανάλωσης. Άλλη έρευνα (της Realmeter) αποκάλυψε ότι ο κόσμος είναι διχασμένος για το αν πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου η κατανάλωση, με το 59% να υποστηρίζει τους νομικούς περιορισμούς.

Η παραδοσιακή πρακτική έχει γίνει λόγος ντροπής, με τον πρόεδρο Moon Jae-in να αναφέρει πριν λίγες ώρες πως μάλλον ήλθε η ώρα να μπει ένα τέλος. Έχουν προηγηθεί χρόνια που οι νέοι της χώρας έχουν εκφράσει -και συνεχίζουν να εκφράζουν- την αντίθεση τους, πιέζοντας να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των ζώων. Έχει παρατηρηθεί και μεγάλη αύξηση στις υιοθεσίες κατοικίδιων από τους πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Πρόεδρος του έθνους -ο οποίος έσωσε ένα αδέσποτο σκύλο από το σφάξιμο, το ονόμασε Tory και το υιοθέτησε.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, στην τελευταία συνάντηση του Moon με τον πρωθυπουργό Kim Boo-kyum, ο Πρόεδρος ανέφερε την πρόθεση του να βελτιώσει το σύστημα φροντίδας των εγκαταλελειμμένων ζώων (θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική καταχώρηση των ζώων συντροφιάς και την επιβολή υψηλών προστίμων για εγκατάλειψη ή κακοποίηση) και σχολίασε “δεν έχει έλθει η ώρα να σκεφτούμε με σύνεση την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα