Ο Σόιμπλε τα βάζει με Γκάμπριελ και ζητά μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα

Ο Σόιμπλε τα βάζει με Γκάμπριελ και ζητά μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άσκησε κριτική στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, για τη δήλωσή του ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκαρ Γκάμπριελ, για τη δήλωσή του ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε “λάθος” τα μηνύματα που στέλνει ο Γκάμπριελ, στους Έλληνες, λέγοντας πως καθιστά πιο δύσκολη τη λήψη σωστών αποφάσεων.

Όπως είπε, το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το ύψος των χρημάτων, αλλά το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα με τον σωστό τρόπο, σημειώνοντας πως κάθε χώρα πρέπει να λύνει τα προβλήματά της μόνη της και πως η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα άλλων χωρών.

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι “η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, μόνο εάν δημιουργήσει μία πλήρως ανταγωνιστική οικονομία”, ενώ ακόμη, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, ο Γερμανός υπουργός είπε: “Εφόσον το 2019 θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση τάσσεται εναντίον των μέτρων, τότε θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλαιότερα στην Ελλάδα”.

(Φωτογραφία: AP Images/Jose Luis Magana)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα