Ο Τραμπ γίνεται πλουσιότερος κατά 3 δισ. δολάρια – Το ορόσημο της 25ης Μαρτίου

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ Associated Press

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε μια πολυαναμενόμενη συγχώνευση με μια εταιρεία ειδικού σκοπού, αυξάνοντας την περιουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ενέκριναν την Παρασκευή τα σχέδια για την εισαγωγή της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο χρηματιστήριο, αποφέροντας στον πρώην πρόεδρο κέρδη ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Η Trump Media & Technology, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσπαθούσε επί χρόνια για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Τελικά, τα κατάφερε το πρωί της Παρασκευής μετά από ψηφοφορία των μετόχων της Digital World Acquisition, εταιρείας με την οποία η επιχείρηση του Τραμπ επεδίωκε να συγχωνευθεί.

Η εταιρεία θα διαπραγματεύεται πλέον στο χρηματιστήριο ως Trump Media & Technology Group με τον χρηματιστηριακό κωδικό “DJT” – τα αρχικά του Τραμπ.

Αγώνας του Τραμπ να πληρώσεις τους νομικούς λογαριασμούς του

Η εν λόγω συμφωνία θα διοχετεύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια στην Trump Media, η οποία έχει σχεδόν εξαντλήσει τα διαθέσιμα μετρητά της, και ταυτόχρονα θα επιτρέψει στη Truth Social να συνεχίσει να λειτουργεί.

Πριν από την ανακοίνωση, η τιμή της μετοχής της Digital World ήταν στα 44 δολάρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η νέα εταιρεία θα κάνει το “ντεμπούτο” της με χρηματιστηριακή αξία άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι η προσωπική συμμετοχή του Τραμπ θα αξίζει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έγκριση της συμφωνίας έρχεται καθώς ο Τραμπ μέχρι την προσεχή Δευτέρα (25η Μαρτίου) καλείται να καλύψει ποσό ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων σε αστική υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη.

Σε δικαστικό έγγραφο περίπου 5.000 σελίδων, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το τμήμα εφέσεων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, η υπεράσπιση του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ επιχειρηματολογούσε ότι η καταβολή εγγύησης για το ιλιγγιώδες ποσό αυτό είναι «σχεδόν αδύνατη».

«Το ύψος του επιδικασθέντος ποσού, με τους τόκους, ξεπερνά τα 464 εκατομμύρια δολάρια», ήτοι 355 εκατ. συν 100 εκατ. τόκους για τον Ντόναλντ Τραμπ και οκτώ εκατ. συν τους τόκους για τους γιους του, τον Ντόναλντ τον νεότερο και τον Έρικ, και «ελάχιστες (ασφαλιστικές) εταιρείες θα παρείχαν ασφάλιση εγγύησης τέτοιου μεγέθους» δήλωσαν οι δικηγόροι του, διευκρινίζοντας πως ήλθαν σε επαφή με περίπου 30 ασφαλιστικές εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα