Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τίλερσον - Στη θέση του ο Μάικ Πομπέο

President Donald Trump listens during a meeting with steel and aluminum executives in the Cabinet Room of the White House, Thursday, March 1, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump listens during a meeting with steel and aluminum executives in the Cabinet Room of the White House, Thursday, March 1, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Την απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος- Με τις χθεσινές του δηλώσεις για ρωσική εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης του ρώσου διπλού πράκτορα συνδέουν την καρατόμηση τα διεθνή ΜΜΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε αιφνιδίως τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

«Πήρα την απόφαση μόνος μου. Ο Ρεξ δεν βρισκόταν στη χώρα. Συμβουλεύτηκα ανθρώπους αλλά η τελική απόφαση ήταν δική μου» δήλωσε σχετικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νέος υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA.

O διευθυντής της CIA, Mike Pompeo
O διευθυντής της CIA, Mike Pompeo AP

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Τραμπ, ευχαριστώντας τον Τίλερσον για τη συνεργασία τους και την προσφορά του, νέα επικεφαλής της CIA είναι πλέον η Gina Haspel, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ως επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η αποπομπή Τίλερσον συνδέεται εν πολλοίς με τη χθεσινή δήλωση του πρώην υπ. Εξωτερικών, για την υπόθεση Σκρίπαλ.

"Συμφωνούμε με την εκτίμηση της Βρετανίας, ότι η Ρωσία πιθανότατα είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση στη βρετανική επικράτεια του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια", δήλωνε συγκεκριμένα.

"Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη βρετανική έρευνα, κατά την οποία η Ρωσία είναι πιθανόν υπεύθυνη για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, η οποία διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Τίλερσον. Πρόσθεσε δε, ότι «συμφωνούμε, ότι όλοι όσοι ευθύνονται -τόσο εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα, όσο και εκείνοι που το διέταξαν- πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προσήκουσες, σοβαρές συνέπειες", κατέληγε ο Ρεξ Τίλερσον.

Η λίστα όσων έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί επί προεδρίας Τραμπ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

John McEntee: Αποπέμφθηκε στενός συνεργάτης του Τραμπ για σοβαρά οικονομικά αδικήματα

SHARE:

24Media Network