Ο Τραμπ έδειξε στον Μπόλτον την “πόρτα εξόδου” από την κυβέρνηση

Ο Τραμπ έδειξε στον Μπόλτον την “πόρτα εξόδου” από την κυβέρνηση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (αριστερά) και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον (δεξιά) AP

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες για τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών το τελευταίο διάστημα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Σε παραίτηση υποχρέωσε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η “παραίτηση” Μπόλτον ανακοινώθηκε μέσω Twitter από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις προβληματικές σχέσεις των δύο μέχρι πρότινος στενών συνεργατών.

Ως ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο “διαζύγιο” Τραμπ – Μπόλτον προβάλλεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ η διάσταση απόψεων αναφορικά με την ακύρωση της μυστικής συμφωνίας με τους Ταλιμπάν.

“Ενημέρωσα τον Τζον Μπόλτον χθες το βράδυ ότι οι υπηρεσίες του δεν είναι πλέον απαραίτητες στο Λευκό Οίκο. Διαφωνώ έντονα με πολλές από τις προτάσεις του, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ζήτησε στον Τζον να την παραίτησή του, την οποία μου υπέβαλε σήμερα το πρωί. Ευχαριστώ τον Τζον για τις υπηρεσίες του. Θα διορίσω νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας την ερχόμενη εβδομάδα” έγραψε σε δύο διαδοχικά tweets ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα