Ο Τραμπ επιθυμεί πιο στενή συνεργασία με την Τουρκία για τη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Παρά τις τουρκικές επεμβάσεις στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τους Τούρκους για το μέλλον της χώρας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει "να ενισχύσει τη συνεργασία του με την Τουρκία" στο θέμα της Συρίας, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν εναντίον των Κούρδων ανταρτών, των συμμάχων της Ουάσινγκτον, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για αυτήν την πρόθεσή του στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η Άγκυρα έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της συριακής κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) την οποία χαρακτηρίζει "τρομοκρατική".

Παρά τις επικρίσεις της Ουάσινγκτον, οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα τον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και στοχεύουν πλέον να προωθηθούν στη Μανμπίτζ, άλλον έναν κουρδικό θύλακα όπου σταθμεύουν πολλοί Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Η τύχη της Μανμπίτζ συζητιέται παρασκηνιακά μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων διπλωματών μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Άγκυρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, η οποία δεν κατέληξε σε κάποια λύση στην κρίση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τραμπ μίλησε επίσης με τον Γάλλο πρόεδρο για τις "εμπορικές πρακτικές μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών της Κίνας", πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία

SHARE:

24Media Network