Ο Τραμπ τρολάρει και υπόσχεται να μην χτίσει ουρανοξύστη στη Γροιλανδία

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ, προκαλώντας αντιδράσεις από την κυβέρνησή της. Η Γροιλανδία "δεν πωλείται" δήλωσαν οι Δανοί πολιτικοί.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά με χιούμορ, στην πρόθεσή του να αγοράσει τη Γροιλανδία από τη Δανία, υποσχόμενος ότι δεν θα κατασκευάσει ουρανοξύστες στο αρκτικό νησί κολοσσιαίων διαστάσεων.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», χαριτολόγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ανάρτησή του στο Twitter, πάνω από ένα φωτομοντάζ που βάζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής αυτής της Δανίας, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι.

ADVERTISING

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον του για την αγορά της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ. «Η ιδέα προέκυψε και είπα ότι από στρατηγική άποψη, ασφαλώς έχει ενδιαφέρον», είπε σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι ο δισεκατομμυριούχος, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή».

Το νησί, που απέκτησε το 1979 καθεστώς «αυτόνομης περιοχής» της Δανίας, είναι πλούσιο σε φυσικούς πόρους.

Η Γροιλανδία «δεν πωλείται», ήταν η αντίδραση της κυβέρνησής της την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο για το ενδιαφέρον του νεοϋορκέζου επιχειρηματία των ακινήτων. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γροιλανδία: Δεν πωλείται λένε Δανοί πολιτικοί στον Τραμπ

"Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση" λέει η πρωθυπουργός της χώρας

SHARE:

24Media Network