Ο Τζον Κέρι αποκάλεσε κατά λάθος "χώρα" τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ο Τζον Κέρι αποκάλεσε κατά λάθος "χώρα" τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ένα λάθος σε ομιλία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο. Διαβάστε τι είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Σε γλωσσικό... ολίσθημα και όχι σε αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής οφείλεται το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έκανε λόγο για "χώρα" αναφερόμενος στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη πριν από τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ο Κέρι χαιρέτισε τη "θαρραλέα απόφαση" Ισραηλινών και Παλαιστινίων που, μετά από τρία χρόνια, δέχτηκαν να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. "Ελπίζω ότι θα γίνει, ότι οι δύο χώρες θα κάνουν τις διαδικασίες ώστε αυτό να καταστεί εφικτό", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ διαβεβαίωσε πάντως ότι η αναφορά του Κέρι σε "χώρα" δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει η αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε ο ίδιος ο υπουργός για τη δήλωσή του, απάντησε: "Το είπα αυτό, εγώ;" αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο απλώς για ολίσθημα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, κοντά στην επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Μαραθώνια συνάντηση Κέρι με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

SHARE:

24Media Network