Ο Αλέξης της Αυστραλίας

Ο Αλέξης της Αυστραλίας
AFP

Αντίστοιχη με τη γνωστή υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καταγράφεται στην Αυστραλία. Η αστυνομία της Μελβούρνης πυροβόλησε και σκότωσε έναν 15χρονο αγόρι

Τις ημέρες που δολοφονήθηκε στην Ελλάδα ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, η αστυνομία της Μελβούρνης πυροβόλησε και σκότωσε έναν 15χρονο

Αυτές τις μέρες διεξάγεται ένορκη ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 15χρονου Τάιλερ Κάσιντι, με την αστυνομία να υποστηρίζει ότι στην ουσία ο άτυχος έφηβος "αυτοκτόνησε" παρά το γεγονός ότι τον γάζωσαν τέσσερις αστυνομικοί με έξι σφαίρες τον Δεκέμβριο του 2008, σε πάρκο του Northcote.

Αυτή είναι η "υπερασπιστική" γραμμή που επέλεξε ο δικηγόρος των αστυνομικών.

Ο Αλέξης της Αυστραλίας

Από το πόρισμα της ένορκης ιατροδικαστικής εξέτασης θα κριθεί αν οι τέσσερις αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον Κάσιντι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για την πράξη τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου παιδιού, Κρίστοφερ Ντέιν κατηγόρησε την αστυνομία για αναλγησία. "Είναι ντροπή να επιχειρείται για άλλη μία φορά να ταπεινώσετε και να πληγώσετε την οικογένεια του Τάιλερ. Ο θάνατος του 15χρονου εφήβου ήταν ανθρωποκτονία, ίσως δικαιολογημένη ανθρωποκτονία αλλά όχι αυτοκτονία" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέιν.

SHARE:

24Media Network