Οι Αυστριακοί στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα, οι Γάλλοι λένε “όχι” στα ταξίδια

Οι Αυστριακοί στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα, οι Γάλλοι λένε “όχι” στα ταξίδια
Τουρίστες στου Φιλοπάππου (Φωτογραφία αρχείου) AP

Δυνατά πλέον στην Ελλάδα τα ταξίδια από την ηπειρωτική χώρα στα νησιά, στα οποία δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορονοϊού, γράφει η εφημερίδα Salzburger Nachrichten

Επισημαίνοντας, πως στα ελληνικά νησιά δεν υπήρξε καμία περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της, ότι στην Ελλάδα, ταξιδιώτες που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς καραντίνας μπορούν να ταξιδέψουν από αύριο, Δευτέρα, από την ηπειρωτική χώρα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Αυτό, όπως η ίδια παρατηρεί, από τα τέλη Μαρτίου επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών, για λόγους προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Αθήνα έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επανεκκίνηση του τουρισμού από το εξωτερικό, και στα τέλη Μαΐου, το ελληνικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Προστίθεται δε, ότι ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στην τηλεόραση ότι αυτές θα είναι χώρες με σχετικά λίγα κρούσματα κορονοϊού, και αρχικά, από τις 15 Ιουνίου, πτήσεις από το εξωτερικό θα πραγματοποιούνται μόνον προς την Αθήνα.

Από την Αθήνα έγινε γνωστό πως από την 1η Ιουλίου, όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν επίσης για πτήσεις από το εξωτερικό, ενώ, έλεγχος κορανοϊού θα πραγματοποιείται στα ελληνικά αεροδρόμια δειγματοληπτικά μετά την προσγείωση από το εξωτερικό, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Salzburger Nachrichten.

Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Η γαλλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ταξιδέψουν οι πολίτες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και συνιστά να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος Ελιζαμπέτ Μπορν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι απίθανο να μπορέσουν οι συμπατριώτες του να κάνουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς φέτος και ότι ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Μπορν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα χαλαρώσει το μέτρο για τις εγχώριες μετακινήσεις. Σήμερα οι Γάλλοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση έως 100 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά, επειδή η πρωτεύουσας παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» της πανδημίας. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να ανοίξουν τα πάρκα επειδή οι Παριζιάνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε διαμερίσματα χωρίς κήπους, τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τα κλειστά πάρκα, όπου είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα