Οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ στοιχίζουν δισεκατομμύρια

Οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ στοιχίζουν δισεκατομμύρια
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Nelson Antoine / Associated Press

Έρευνα της οργάνωσης Open for Business "δείχνει" πως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης χάνουν έως 2% ανάπτυξη κάθε χρόνο λόγω των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι και θέμα οικονομικής ανάπτυξης.

Αυτό υποστηρίζει η οργάνωση Open for Business, που μάχεται για την ισότιμη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το Euronews.com, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς υφίστανται διακρίσεις σε Ουγγαρία Ρουμανία, Πολωνία και Ουκρανία. Και στο τέλος αυτό στοιχίζει δισεκατομμύρια στις χώρες.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το αφήγημα που κυριαρχεί τόσο καιρό σε αυτές τις χώρες, ότι πρόκειται για σύγκρουση πολιτισμών. Θέλουμε να δείξουμε σε αυτές τις χώρες που έχουν πολύ φιλόδοξους οικονομικούς στόχους ότι δε θα τους πετύχουν αν δεν στηρίζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Και τα στοιχεία το αποδεικνύουν αυτό», αναφέρει ο George Perlov, από την οργάνωση Open for Business.

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Open for Business, οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης χάνουν έως 2% ανάπτυξη κάθε χρόνο λόγω των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ, κυρίως στους εργασιακούς χώρους.

Επίσης επιβαρύνονται τα εθνικά συστήματα υγείας από θεραπείες για AIDS και κατάθλιψη.

Τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ συνήθως αμείβονται χαμηλότερα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα