Οι δίδυμες, το TikTok και μία σκοτεινή ιστορία κλοπής

Διαβάζεται σε 5'
Οι δίδυμες αδελφές που βρήκαν η μία την άλλη μέσω του TikTok
Οι δίδυμες αδελφές που βρήκαν η μία την άλλη μέσω του TikTok Instagram via _amykhvitia/ & sartaniaano

Τον γύρο του κόσμου και του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η απίστευτη ιστορία επανένωσης δύο δίδυμων αδελφών στη Γεωργία, οι οποίες μεγάλωσαν σε ξεχωριστές οικογένειες και ξαναβρέθηκαν με αφορμή ένα TikTok βίντεο.

To 2022 η γεωργιανή κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για περιστατικά εμπορίας παιδιών, καθώς χιλιάδες μωρά εκλάπησαν και πουλήθηκαν. Μόλις χθες, μία απίστευτη ιστορία με “πρωταγωνίστριες” δύο δίδυμα κορίτσια, τα οποία αμέσως μετά τη γέννησή τους, το 2002, πάρθηκαν από τη φυσική μητέρα τους και πουλήθηκαν σε ξεχωριστές οικογένειες.

Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν μετά από χρόνια και αυτό που τα έφερε κοντά δεν ήταν κάποια υπηρεσία, αλλά ένα βίντεο στο TikTok.

Ο λόγος για την Έιμι και την Άνο, οι οποίες μετά τη γέννησή τους απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους και πουλήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες. Χρόνια αργότερα, όταν τα κορίτσια ήταν 12 ετών ανακάλυψαν η μία την άλλη τυχαία χάρη στο Georgia’s Got Talent, όπου η Έιμι είδε την αδελφή της να χορεύει.

Πολύ αργότερα, 7 χρόνια μετά, η 19χρονη πλέον Έιμι δημοσίευσε ένα video στο TikTok. Είχε μπλε μαλλιά και στο video τρυπούσε το φρύδι της. Το video αυτό έφτασε και στο κινητό της Άνο, μέσω της πλατφόρμας.

Η Άνο προσπάθησε να εντοπίσει την κοπέλα στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, οπότε μοιράστηκε το βίντεο σε μια ομάδα WhatsApp για να δει αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει. Κάποιος που γνώριζε την Έιμι είδε το μήνυμα και τις έφερε σε επαφή στο Facebook.

Η Έιμι κατάλαβε αμέσως ότι η Άνο ήταν το κορίτσι που είχε δει πριν από τόσα χρόνια στο Georgia’s Got Talent.

Σε έψαχνα τόσο καιρό!”, έγραψε στο μήνυμα η Έιμι για να λάβει την απάντηση από την αδερφή της: “Κι εγώ“.

Είναι ουσιαστικά το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού. Τα δύο κορίτσια ταξίδεψαν από τη Γεωργία στη Γερμανία, με την ελπίδα να βρουν το κομμάτι του παζλ που λείπει. Επιτέλους συναντούν τη βιολογική τους μητέρα.

Καθώς αναζητούν απαντήσεις, συνειδητοποιούν ότι υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι στη Γεωργία που είχαν επίσης κλαπεί από νοσοκομεία ως μωρά και πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Παρά τις επίσημες προσπάθειες να διερευνηθεί τι συνέβη, κανείς δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το BBC.

Η απίστευτη ιστορία της Έιμι και της Άνο

Οι δίδυμες γεννήθηκαν και οι δύο στο μαιευτήριο Kirtskhi – το οποίο δεν υπάρχει πλέον – στη δυτική Γεωργία, αλλά, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά γέννησής τους, τα γενέθλιά τους απείχαν μερικές εβδομάδες μεταξύ τους.

Δεν θα μπορούσαν να είναι αδελφές, πόσο μάλλον δίδυμες. Αλλά υπήρχαν πάρα πολλές ομοιότητες.

Τους άρεσε η ίδια μουσική, αγαπούσαν και οι δύο το χορό και είχαν ακόμη και το ίδιο χτένισμα. Ανακάλυψαν ότι είχαν την ίδια γενετική ασθένεια, μια διαταραχή των οστών.

Ήταν σαν να κοιτάζω σε καθρέφτη, το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, η ίδια ακριβώς φωνή. Εγώ είμαι αυτή και αυτή είναι εγώ“, είπε η Έιμι όταν συνάντησε την αδερφή της για πρώτη φορά.

Αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να μάθουν την αλήθεια, όσο σκληρή και αν ήταν.

Τα δίδυμα κορίτσια διαπίστωσαν ότι είχαν υιοθετηθεί, χωριστά, με διαφορά λίγων εβδομάδων το 2002, ενώ τα στοιχεία στα επίσημα πιστοποιητικά γέννησής τους, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησής τους, ήταν λανθασμένα.

Μη μπορώντας να κάνει παιδιά, η θετή μητέρα της Έιμι λέει ότι ένας φίλος τής είπε ότι υπήρχε ένα ανεπιθύμητο μωρό στο τοπικό νοσοκομείο. Θα έπρεπε να πληρώσει τους γιατρούς, αλλά θα μπορούσε να το πάρει στο σπίτι της και να το μεγαλώσει ως δικό της.

Η μητέρα της Άνο είχε ακούσει ακριβώς την ίδια ιστορία.

Καμία από τις οικογένειες που υιοθέτησαν τις δίδυμες δεν γνώριζε ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα και παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν πολλά χρήματα για να υιοθετήσουν τις κόρες τους, λένε ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν παράνομο.

Τότε ξεκίνησε και η προσπάθεια να εντοπίσουν και να συναντηθούν με τη βιολογική τους μητέρα, με την Άνο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική.

Η Έιμι βρήκε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη στην επανένωση οικογενειών από τη Γεωργία με παιδιά για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι είχαν υιοθετηθεί παράνομα κατά τη γέννησή τους και μοιράστηκε την ιστορία τους.

Μια νεαρή γυναίκα από τη Γερμανία απάντησε, λέγοντας ότι η μητέρα της είχε γεννήσει δίδυμα κορίτσια στο μαιευτήριο Kirtskhi το 2002 και ότι παρόλο που της είπαν ότι είχαν πεθάνει, τώρα είχε κάποιες αμφιβολίες.

Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι το κορίτσι αυτό ήταν η αδελφή τους και ζούσε με τη βιολογική τους μητέρα, την Άζα, στη Γερμανία.

Η Έιμι, όπως αναφέρει το BBC, ήθελε απεγνωσμένα να γνωρίσει την Άζα, αλλά η Άνο ήταν πιο επιφυλακτική. “Αυτό είναι το άτομο που θα μπορούσε να σε έχει πουλήσει, δεν πρόκειται να σου πει την αλήθεια“, προειδοποίησε.

Η συνάντηση των διδύμων με τη βιολογική τους μητέρα πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λειψίας, με την Άνο να αλλάζει τελευταία στιγμή γνώμη και να θέλει να κάνει πίσω.

Η Άζα ορμά στο δωμάτιο και αγκαλιάζει σφιχτά τις κόρες της και για αρκετά λεπτά δεν μιλά κανείς.

Όπως είπαν αργότερα οι δίδυμες, η μητέρα τους τους εξήγησε ότι ήταν άρρωστη μετά τον τοκετό και έπεσε σε κώμα. Όταν ξύπνησε, το προσωπικό του νοσοκομείου της είπε ότι λίγο μετά τη γέννησή τους τα μωρά είχαν πεθάνει.

Το 2005 η Γεωργία άλλαξε τη νομοθεσία της για την υιοθεσία και μόλις το 2006 ενίσχυσε τους νόμους κατά της εμπορίας ανθρώπων, δυσχεραίνοντας τις παράνομες υιοθεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα