Οι Γερμανικές αρχές επεκτείνουν τους ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία

default image

Η Γερμανία επέκτεινε τους ελέγχους της στα σύνορα με την Τσεχία για να σταματήσει τη δράση των διακινητών, την στιγμή που στα σύνορα με τη Σερβίας - Ουγγαρίας οι πρόσφυγες δημιουργούν αλυσίδα για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση των ουγγρικών αρχών (Pics)

Η Γερμανία επέκτεινε τους ελέγχους της στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία για να σταματήσει τη δράση των διακινητών και να διαχειριστεί καλύτερα το αυξημένο κύμα των προσφύγων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

 

Η αστυνομία άρχισε αργά χθες τους μεθοριακούς ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο Α17 που συνδέει το κρατίδιο της Σαξονίας στην ανατολική Γερμανία με την Τσεχική Δημοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστιαν Μάινχολντ, προσθέτοντας ότι τέσσερις διακινητές έχουν συλληφθεί έκτοτε.

Η Γερμανία αποφάσισε την Κυριακή να επαναφέρει προσωρινά τους μεθοριακούς ελέγχους λόγω της προσφυγικής κρίσης, με την γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία να επικεντρώνει πρώτα τους ελέγχους της στα σύνορα με την Αυστρία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι 9.100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες, Τετάρτη, στη χώρα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 6.000 που είχαν εισέλθει προχθές, Τρίτη, στη χώρα.

Από αυτούς 2.000 έφτασαν με το τρένο, ενώ οι άλλοι πεζή ή με οχήματα κυρίως από την Αυστρία, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Σύμφωνα με υπολογισμό που είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφτασαν χθες στη χώρα ανέρχονταν σε 7.266.

Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τη στάση των ουγγρικών αρχών

Στη διάβαση “Χόργκος 2” στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή δυσαρεστημένοι με τη στάση των ουγγρικών αρχών πραγματοποιούν διαμαρτυρία κρατώντας πανό με συνθήματα, όπως “Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;”

Οι διαδηλωτές βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το συρματόπλεγμα, που τοποθέτησαν τα μέλη της ουγγρικής αστυνομίας, μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν κάποιοι από τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας κατάφεραν να παραβιάσουν τον φράχτη στη διάβαση.

 

Ομάδα προσφύγων έχει σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 20 μέτρων και μία άλλη ομάδα κυρίως γυναίκες και παιδιά κάθονται μπροστά τους.

Οι πρόσφυγες κρατούν πανό με τα συνθήματα: “Ανοίξτε την πύλη για τους ανθρώπους και τα παιδιά”, “Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας”, “Αφήστε μας να περάσουμε, είμαστε πρόσφυγες”, “Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά”.

Χθες, η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και με τη βία απώθησε πρόσφυγες που προσπάθησαν να εισέλθουν από τη διάβαση Χόργκος στην Ουγγαρία, η οποία με απόφαση της Βουδαπέστης θα παραμείνει κλειστή για 30 μέρες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα