Οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόλις το 35% των διευθυντικών θέσεων στην Ε.Ε.

Οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόλις το 35% των διευθυντικών θέσεων στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη Eurostat, μία στις τρεις ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις στην Ε.Ε. καταλαμβάνονται από γυναίκες, οι οποίες παίρνουν χαμηλότερο μισθό από τους άνδρες

Καλά κρατεί το χάσμα εργασιακών ευκαιριών και αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, περίπου μία στις τρεις ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις στην Ε.Ε. καταλαμβάνονται από γυναίκες/μάνατζερ (35%).

ADVERTISING

Το υψηλότερο ποσοστό γυναικών/μάνατζερ καταγράφεται στη Λετονία (53%). Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Πολωνία (44%), η Ιρλανδία (43%), η Εσθονία (42%), η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία (41%), η Γαλλία και η Σουηδία (40%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο (22%), στο Βέλγιο και την Αυστρία (23%) και στο Λουξεμβούργο (24%).

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Eurostat, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ο μισθός των γυναικών/μάνατζερ είναι κατώτερος από αυτόν των ανδρών. Συγκεκριμένα, οι μέσες αμοιβές για τις γυναίκες μάνατζερ στην ΕΕ είναι κατά 23,4% κατώτερες από αυτές των ανδρών. Το υψηλότερο μισθολογικό χάσμα υπέρ των ανδρών καταγράφεται στην Ουγγαρία (33,7%), στην Ιταλία (33,5%) και στην Τσεχία (29,7%). Ακολουθούν η Σλοβακία (28,3%), η Πολωνία (27,7%), η Αυστρία (26,.9%), η Γερμανία (26,8%), η Πορτογαλία (25,9%), η Εσθονία (25,6%) και η Μ. Βρετανία (25,1%). Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι χαμηλότερο στη Ρουμανία (5%), στη Σλοβενία (12,4%), στο Βέλγιο (13,6%) και στη Βουλγαρία (15%).

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2017: Τι θα συμβεί το 2187;

Σάλος από δήλωση ευρωβουλευτή: Φυσικά και οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα

SHARE:

24Media Network