Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή πυραύλων κατά πλοίων στους Ουκρανούς

Πύραυλοι κατά πλοίων
Πύραυλοι κατά πλοίων GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

ΟΙ ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι πιθανό να στείλουν πυραύλους κατά πλοίων στην Ουκρανία σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν να στηρίξουν ακόμα περισσότερο την Ουκρανία, δηλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ σήμερα.

"Έχουμε αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας για την παροχή πυραύλων κατά πλοίων στην Ουκρανία", επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

ADVERTISING

"Ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες τεχνικές προκλήσεις για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, αλλά είναι κάτι για το οποίο διαβουλευόμαστε με τους συμμάχους και πάνω στο οποίο έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε", τόνισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος παρενέβη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν ζήτησε την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία, ούτε τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

"Σε γενικές γραμμές η ατμόσφαιρα ήταν ρεαλιστική, αποφασιστική και με εξαιρετική σύμπνοια", επεσήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ "πολλοί" ηγέτες εκτίμησαν ότι "η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στη διεθνή κοινότητα" και ότι θα πρέπει "να εξακολουθήσουμε να ζητάμε από την Κίνα να μη στηρίζει τη Ρωσία στην επίθεσή της".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, ΗΠΑ, Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
SHARE:

24Media Network