Οι ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ

Οι ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πράξη την απειλή του και κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μία προσπάθεια να βρει περισσότερα χρήματα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το είπε και το έκανε! Κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είδε με καλό μάτι ότι το Κογκρέσο ενέκρινε μόλις 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για το τείχος και κάνοντας αυτόν τον ελιγμό επιθυμεί να εξαντλήσει τα περιθώρια έτσι ώστε να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια.

Μάλιστα, τόνισε από το Ρόουζ Γκάρντεν, ότι οι πράξεις του είναι ίδιες μ’ αυτές των προκατόχων του.

“Εχει υπογραφεί και από άλλους προέδρους κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν είχε ασχοληθεί. Προφανώς δεν ήταν πολύ συναρπαστικό” τόνισε ο Τραμπ.

Σε ότι αφορά τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση ήταν ως συνήθως απόλυτος και λαϊκιστής: “Δεν ελέγχουμε τα σύνορά μας. Θέλουμε να αποφύγουμε μία εισβολή ναρκωτικών, ανθρώπων που διακινούν άλλους ανθρώπους, εγκληματιών και συμμοριών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα