Οι ισπανικές εταιρείες έχουν παράπονα από τον Σάντσεθ και θέλουν εκλογές

Οι ισπανικές εταιρείες έχουν παράπονα από τον Σάντσεθ και θέλουν εκλογές
Ο Πέδρο Σάντσεθ AP

Το ισπανικό κεφάλαιο πιέζει τον Πέδρο Σάντσεθ. Βαρυγκομά για τις αλλαγές στη φορολογία και θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Οι σχέσεις του Πέδρο Σάντσεθ με τις μεγάλες ισπανικές εταιρείες (άρα με την πλειοψηφία των Ισπανών εργοδοτών) περνάει από μεγάλη δοκιμασία.

Τα δημοσιεύματα από την Ιβηρική υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι εκ των επικεφαλής των ισπανικών εταιριών με μεγάλο κύκλο εργασιών αμφισβητούν στην πράξη την οικονομική πολιτική του Ισπανού Πρωθυπουργού την οποία θεωρούν “κοντόφθαλμη” και “μη αποτελεσματική”.

Τα περισσότερα παράπονα διατυπώνονται για τη φορολογία. Πρόσφατα η κυβέρνηση Σάντσεθ πήρε την απόφαση να αυξήσει την επιβάρυνση των φυσικών προσώπων με εισόδημα μεγαλύτερο των 140.000 ευρώ ετησίως αλλά και να αυξήσει το φόρο για τις εταιρίες που κερδίζουν περισσότερα από 20.000.000 ευρώ.

Σε σχετική έρευνα το 42% των επικεφαλής των εταιρειών θεωρούν αυτόν τον εταιρικό φόρο υπερβολικό και αξιώνουν μείωση του όπως και μείωση του φόρου εισοδήματος.

Ενδεικτικό των προθέσεων (αλλά και της ψυχολογίας) είναι και το ακόλουθο εύρημα. Το 59% των ερωτηθέντων επιθυμούν άμεση προσφυγή στις κάλπες για νέες εκλογές αν και τις περισσότερες φορές οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις δεν εξασφαλίζουν σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Πιστεύουν δε ότι αν διεξαχθούν άμεσα εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση με κορμό τη δεξιά, σαν και αυτή που προέκυψε μετά τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία από την “ξεπήδησε” δεξιά κυβέρνηση μεταξύ Λαϊκού Κόμματος και Πολιτών με τη στήριξη των ακροδεξιών του Vox.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα