Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού

Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού

Οι πληροφορίες για τη δράση τους είναι λιγοστές, και τα αποτελέσματα των αποστολών τους παραμένουν πολλές φορές κρυφά

Από την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και μετά, η κουβέντα για τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού έχει αναθερμανθεί για τα καλά.

Παρότι η ομάδα του ναυτικού με την κωδική ονομασία SEALs ήταν υπεύθυνη για αυτήν την επιχείρηση, αυτή δεν είναι η μόνη επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων οι οποίες ανήκουν στο δυναμικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μερικές από τις πιο καλά εκπαιδευμένες και με μεγάλη εμπειρία στο πεδίο των μαχών, είναι οι εξής:

ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ: ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Οι μονάδες αναγνώρισης των πεζοναυτών έχουν στόχο να παρέχουν πληροφορίες από τα πεδία των μαχών πραγματοποιώντας αποστολές πίσω ή πολύ κοντά από τις γραμμές του εχθρού. Μέλη της μονάδας αυτής είναι και ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι, υπό ορισμένες συνθήκες, πραγματοποιούν την εξουδετέρωση συγκεκριμένων στόχων. Πάντως η πιο συχνή αποστολή τους είναι να προετοιμάζουν το έδαφος για την κύρια δύναμη του στρατεύματος.

Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες είναι εκπαιδευμένοι να: προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες πάνω από το πεδίο της μάχης. Εκτελούν συγκεκριμένους στόχους από τον εχθρό. Καθοδηγούν τη στόχευση του πυροβολικού. Κι όλα αυτά τα κάνουν ταυτόχρονα. Επίσημη αποστολή τους, πάντως, είναι μόνο η ακριβής πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών πριν από μια επίθεση του πυροβολικού ή έναν αεροπορικό βομβαρδισμό επί τόπου στο σημείο της επέμβασης.

Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού

ANGLICO

Τα αρχικά βγαίνουν από την ονομασία Air Naval Gunfire Liaison Company. Η συγκεκριμένη μονάδα του αμερικανικού στρατού έχει αποστολή να παρέχει ακριβείς οδηγίες για αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού, συνήθως πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Κάθε αποστολή τους χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις με πέντε στρατιώτες.

Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού

ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Οι συγκεκριμένες μονάδες πεζοναυτών αποτελούνται τις περισσότερες φορές από άνδρες άλλων σωμάτων, και συνήθως παρέχουν επιπλέον υπηρεσίες στις αντίστοιχες μονάδες των πεζοναυτών (βλ. παραπάνω) και σε αποστολές του πολεμικού ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.GR

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: