Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν των ουκρανικών 7 με 10 φορές

Διαβάζεται σε 2'
Ουκρανοί στρατιώτες
Ουκρανοί στρατιώτες AP Photo/Alex Babenko

Σύμφωνα με στρατηγό της Ουκρανίας, η χώρα έχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Η Ρωσία μπορεί να σπάσει το μορατόριουμ που αφορά την πρώην συνθήκη INF για τους πυραύλους

Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν αριθμητικά των ουκρανικών στρατευμάτων επτά έως δέκα φορές στις ανατολικές περιοχές, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (11/04) στην ουκρανική βουλή ο στρατηγός Γιούρι Σόντολ.

«Ο εχθρός υπερέχει έναντι των δυνάμεών μας 7-10 φορές, μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό» είπε ο Σόντολ, ο οποίος είναι διοικητής των στρατευμάτων στις περιοχές Χάρκιβ, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία μπορεί να σπάσει το μορατόριουμ για την πρώην συνθήκη INF για τους πυραύλους

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν μέσου βεληνεκούς πυραύλους στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού, τότε η Μόσχα θα σπάσει το μορατόριουμ που αφορά την ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσημα αποσύρθηκαν το 2019 από την ιστορική Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF) που είχε υπογράψει με την Ρωσία το 1987, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα την παραβίασε, ισχυρισμό που το Κρεμλίνο αρνήθηκε.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εν συνεχεία είχε προτείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές χώρες δυτικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να υπάρξει ένα μορατόριουμ σχετικό με την ανάπτυξη πυραύλων τους οποίους προηγουμένως απαγόρευε η συνθήκη INF.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα