Οι τζιχαντιστές προελαύνουν 40 χλμ έξω από τη Βαγδάτη

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν 40 χλμ έξω από τη Βαγδάτη

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ πολιορκούν την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, 40 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.

Οι άνδρες του ΙΚ "έφτασαν στην Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα από τρεις άξονες. Είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι", είπε ο Άρεφ αλ Τζανάμπι μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών" πρόσθεσε. Όμως αν πέσει η Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα, προειδοποίησε.

Η πόλη αυτή βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όμως οι τζιχαντιστές θα πρέπει να καταλάβουν στη συνέχεια και μεγάλους τομείς που ελέγχει ο στρατός, μέχρι να φτάσουν στις πύλες της Βαγδάτης.

Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ.

SHARE:

24Media Network