ΟΗΕ: Σταματάει την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα στο Σουδάν

Διαβάζεται σε 2'
Αναστολή της βοήθειας σε τρόφιμα σε περιοχές του Σουδάν.
Αναστολή της βοήθειας σε τρόφιμα σε περιοχές του Σουδάν. Sam Mednick AP

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ αναστέλλει τη βοήθεια σε τρόφιμα σε περιοχές του Σουδάν

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της βοήθειας σε τρόφιμα σε κάποια τμήματα της πολιτείας Τζαζίρα του Σουδάν. Αυτό συνέβη καθώς οι μάχες επεκτείνονται νότια και ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, του Χαρτούμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 20/12.

Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Τζαζίρα μέσα σε λίγες ημέρες, ύστερα από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή 15/12, σημειώνει το WFP στην ανακοίνωσή του.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ ανέστειλε τις παραδόσεις τροφίμων σε κάποιες περιοχές της Τζαζίρα, δήλωσε παράλληλα ο Έντι Ρόουε, εκπρόσωπος του WFP και διευθυντής του στο Σουδάν, προσθέτοντας ότι οι ομάδες του εργάζονται όλο το 24ωρο για να παρέχουν βοήθεια σε τρόφιμα στις περιοχές στις οποίες αυτό είναι ακόμη δυνατό.

Από τον Απρίλιο, δυνάμεις πιστές στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, πολεμούν εναντίον των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), του άλλοτε δεύτερου τη τάξει της στρατιωτικής χούντας, του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό.

Πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με εκτίμηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACLED που θεωρείται πολύ συντηρητική, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη λένε πως κάπου 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα