Παραλήρημα Οκτάι: Κόκκινη γραμμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο, παράνομα στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα

Παραλήρημα Οκτάι: Κόκκινη γραμμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο, παράνομα στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα
O Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι AP

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή για την Τουρκία το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και προκάλεσε με τα Δωδεκάνησα.

Το νέο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής “πλάσαρε” την Τετάρτη στα τουρκικά ΜΜΕ ο Φουάρ Οκτάι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε, μιλώντας μάλιστα σε αυστηρό τόνο, ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο αποτελεί για την Τουρκία γραμμή από την οποία δεν μπορεί να επαναχωρήσει.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει και ακόμα περισσότερο η Γαλλία με την οποία η Τουρκία έχει ανοίξει νέα βεντέτα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Οκτάι όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δόθηκαν παρανόμως στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947.

Ολα αυτά σε live μετάδοση στο διαδίκτυο και με τη χρήση χάρτη μέσω της οποίας ο Τούρκος πολιτικός επέμεινε πολύ στο Καστελόριζο.

Δείτε σε video όσα είπε ο Οκτάι (το σόου με τους χάρτες από το 42:22 και μετά). Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο forum του SETA, που είναι ένα ισχυρό think tank στις ΗΠΑ και το οποίο ασχολείται με θέματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα