Όλαφ Σολτς: Δεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο Βερολίνο

Διαβάζεται σε 2'
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Όλαφ Σολτς
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Όλαφ Σολτς Markus Schreiber/AP Photo

Καμία συνάντηση δεν θα περιλαμβάνεται στην αυριανή ατζέντα του Όλαφ Σολτς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άδεια η ατζέντα για αύριο, Σάββατο (08/07) του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ Τουρκίας – Ολλανδίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Euro 2024.

“Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία, λόγω του Euro 2024, επισκέπτονται την χώρα μας πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και εκπρόσωποι βασιλικών οίκων. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι βρίσκεται εκεί (ενν. στα στάδια) εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο θεωρώ ότι είναι μεγάλο δείγμα σεβασμού. Και έτσι συμβαίνει και όταν επισκέπτομαι ο ίδιος έναν αγώνα, πχ. απόψε το βράδυ”, συνέχισε ο κ. Σολτς και πρόσθεσε ότι με τον Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε σταθερή ανταλλαγή απόψεων.

“Επικοινωνούμε συχνά τηλεφωνικώς, βλεπόμαστε σε διεθνείς συναντήσεις και τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που απίστευτα πολλοί ηγέτες επισκέπτονται την χώρα μας και δεν έχω με όλους απευθείας συνάντηση, εκτός αν βρισκόμαστε στο ίδιο στάδιο”, ανέφερε ο καγκελάριος, ο οποίος θα παρακολουθήσει απόψε στην Στουτγάρδη τον αγώνα της Γερμανίας εναντίον της Ισπανίας. Κληθείς μάλιστα να προβλέψει την έκβαση του αγώνα, δήλωσε ότι θα λήξει με 1-0 υπέρ της εθνικής Γερμανίας.

Ο Ερντογάν άλλαξε το πρόγραμμά του και επισκέπτεται εκτάκτως αύριο Σάββατο το Βερολίνο για να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Τουρκίας μετά το σκάνδαλο με τον χαιρετισμό των “Γκρίζων Λύκων” από τον ποδοσφαιριστή Μεχίτ Ντεμιράλ, ο οποίος τιμωρήθηκε από την UEFA με αποκλεισμό του από τις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα