Ολάντ: Δεν υπάρχει Grexit υπό αίρεση. Είτε θα υπάρξει, είτε όχι

default image

Τι δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης

“Δεν υπάρχει Grexit υπό αίρεση, είτε θα υπάρξει είτε όχι”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κ. Ολάντ ανέφερε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια

“Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι. Σημασία είναι να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη, τόνισε και ανέφερε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια. Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος και προσέθεσε.

“Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και επισήμανε ότι η Ελλάδα ή θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή δεν θα είναι μέλος της Ευρωζώνης, και σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη οπισθοχωρεί και αυτό η Γαλλία δεν το θέλει. Η Ελλάδα, πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποδείξει τάχιστα τη δέσμευσή της και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα