Ολάντ για Brexit: Επανεκκίνηση της ΕΕ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα

French President Francois Hollande delivers a speech after a defence council meeting at the Elysee Palace in Paris, France, April 29, 2015. REUTERS/Gonzalo Fuentes
French President Francois Hollande delivers a speech after a defence council meeting at the Elysee Palace in Paris, France, April 29, 2015. REUTERS/Gonzalo Fuentes REUTERS

Για την ανάγκη επανεκκίνησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στο κρίσιμο δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι θα πρέπει "να υπάρξει μια επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος" όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

"Όποια κι αν είναι η απάντηση των βρετανικού λαού (...) θα πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά όχι άλλη μια επανεκκίνηση, όχι άλλο ένα σχέδιο", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Εκατομμύρια Βρετανοί ψηφίζουν για τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της Ευρώπης. Είναι "μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη γιατί η Ευρώπη, αναπόφευκτα, θα αλλάξει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της βρετανικής ψηφοφορίας", υπογράμμισε ο Ολάντ.

"Βέβαια εύχομαι ότι, αύριο (Παρασκευή) το πρωί, θα μάθουμε ότι έχουν μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή εκεί είναι η θέση τους, επειδή η Βρετανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα λόγω γεωγραφίας, λόγω ιστορίας, λόγω των αξιών που πρεσβεύει αυτή η χώρα, λόγω των δεσμών που έχουμε μαζί της", υπογραμμίζει ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ μιας Ευρώπης που θα μπορεί "να διασφαλίζει καταρχήν την προστασία, την ασφάλεια, την άμυνά της" και την επιτήρηση των συνόρων της "ώστε να μην χρειαστεί να ξαναζήσουμε αυτό που βιώσαμε με το προσφυγικό".

Ευχήθηκε επίσης να υπάρξει μια Ευρώπη "ικανή να καθορίσει το βιομηχανικό τεχνολογικό, πανεπιστημιακό, επιστημονικό μέλλον της" και που θα διαθέτει "πιο απλούς, πιο γρήγορους θεσμούς" και "ενισχυμένη συνεργασία" μεταξύ των χωρών μελών που επιθυμούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Ολάντ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Ποιες είναι οι συνέπειες στην ελληνική οικονομία

Μέρκελ: Εύχομαι η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ

SHARE:

24Media Network