Oliver De Coque: Με Doodle τιμά τα 74α γενέθλια του μουσικού η Google

Oliver De Coque: Με Doodle τιμά τα 74α γενέθλια του μουσικού η Google
Google

Η Google τιμά τον Νιγηριανό μουσικό Oliver de Coque για τα 74α γενέθλιά του με ένα Doodle. Ο Oliver ήταν κιθαρίστας της Νιγηρίας και ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Αφρικής.

Στα 74α γενέθλια του γνωστού μουσικού της Νιγηρίας Oliver de Coque είναι αφιερωμένο το Doodle της Google την Τετάρτη (14/4). Πρόκειται για έναν από τους πιο ευρέως γνωστούς καλλιτέχνες της Αφρικής.

Ο Oliver de Coque γεννήθηκε το 1947 στη μικρή πόλη Ezinifite στη νοτιοανατολική Νιγηρία. Ο ίδιος έπιασε στα χέρια του για πρώτη φορά κιθάρα σε πολύ νεαρή ηλικία. Ως έφηβος μελέτησε την παραδοσιακή μουσική Igbo της περιοχής ενώ είχε και μουσικές επιρροές από το Κονγκό.

Παίζοντας μουσική από την ηλικία των 11 ετών, ο Oliver de Coque έμαθε να παίζει κιθάρα από τον Piccolo, έναν γνωστό κιθαρίστα που ζει στη Νιγηρία. Στην πορεία της καριέρας του συνεργάστηκε με τους juju, Sunny Tutas και Jacob Oluwale. Ο Oliver θεωρείται επίσης ως ο πιο γνωστός μουσικός Igbo.

Ο Oliver πέθανε σε ηλικία 61 ετών το 2008. Κατά τη διάρκεια της ζωής του παντρεύτηκε τέσσερις φορές και είναι πατέρας δώδεκα παιδιών. Οι γιοι του Oliver, Edu de Coque, Safin de Coque και Solar de Coque είναι επίσης μουσικοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα