Ολος ο Αμερικανικός Τύπος (και όχι μόνο) κατά του Τραμπ

Ολος ο Αμερικανικός Τύπος (και όχι μόνο) κατά του Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Περισσότερα από 350 ΜΜΕ στις ΗΠΑ και όχι μόνο καταγγέλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του για τη στάση τους κατά του Τύπου και προασπίζονται την ελευθερία του.

Σχεδόν το σύνολο του αμερικανικού Τύπου εναντίον του έχει καταφέρει να στρέψει με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εχοντας χαρακτηρίσει πολλές φορές τους δημοσιογράφους ως “εχθρούς του λαού” και μιλώντας για ειδήσεις που κατά τη γνώμη του είναι fake, ο Αμερικανός πρόεδρος ανάγκασε όλους τους μεγάλους παίκτες του Τύπου να συνασπιστούν εναντίον του.

Τι προέκυψε; Ενα μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιες ώρες και του οποίου διοργανωτής ήταν η ιστορική “Boston Globe”. Oι ιθύνοντες της εφημερίδας της Βοστώνης δεσμεύτηκαν ότι στις 16 Αυγούστου θα δημοσίευαν editorial για τις παρεμβάσεις και τις προσβολές της κυβέρνησης στον Τύπο και κάλεσε όλα τα υπόλοιπα μέσα να κάνουν το ίδιο.

Η ανταπόκριση ήταν αν μην τι άλλο εντυπωσιακή. Περισσότερα από 350 μέσα, παναμερικανικής ή όχι κυκλοφορίας, αποφάσισαν να συμπράξουν. Εσπευσαν επίσης και μέσα εκτός ΗΠΑ όπως ο πάντα δραστήριος Guardian από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο σχετικό της editorial, η “Βoston Globe” τονίζει ότι η ελευθερία της λειτουργίας του Τύπου είναι μία βασική αμερικανική αρχή για περισσότερα από 200 χρόνια και φυσικά αυτό δεν πρέπει να αλλάξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα