Ολυμπιακοί Αγώνες: Η διοργάνωση του Τόκιο σε νέο, μεγάλο κίνδυνο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η διοργάνωση του Τόκιο σε νέο, μεγάλο κίνδυνο
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο AP

Το στοίχημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων μετά την περσινή αναβολή τίθεται πάλι εν αμφιβόλω.

Θα διεξαχθούν εφέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού;

Το τυπικό καλεντάρι της ΔΟΕ απαντά “ναι” σ’ αυτό το ερώτημα. Οι Ιάπωνες διοργανωτές το ίδιο, άλλωστε, όπως τονίζουν, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν την υγεία των αθλητών, των συνοδών τους και των όποιων θεατών.

Τι γνώμη όμως έχει η πραγματικότητα; Ως συνήθως, παρουσιάζεται ξεροκέφαλη! Είναι γεγονός ότι η πανδημία ανά τον κόσμο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ και στην ιαπωνική πρωτεύουσα εσχάτως αναζωπυρώθηκε, γεγονός αν μην τι άλλο ανησυχητικό.

Την Πέμπτη, παραμονή της πρωτοχρονιάς, το Τόκιο κατέγραψε 1300 νέα κρούσματα κορονοϊού. Βρισκόμαστε βέβαια πολύ μακριά από το καλοκαίρι, ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μερικούς μήνες η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Αλλωστε, ο εμβολιασμός έχει μόλις αρχίσει…

Η αναβολή έχει ήδη φέρει αυξήσεις στον προϋπολογισμό των αγώνων. Οι Ιάπωνες έχουν βγάλει τα ταμεία τους αλλά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα 900 εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για την προστασία από τον covid-19.

O συνολικός αριθμός των χρημάτων που έχει ήδη ξοδέψει από τα ταμεία του το δημόσιο της Ιαπωνίας είναι 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα συμβόλαιο των χορηγών ισχύουν βέβαια ακόμη, κανείς όμως δεν ξέρει τι θα γίνει σε περίπτωση νέας αναβολής.

Οι Ιάπωνες καλούνται να “τρέξουν” το πιο δύσκολο εγχείρημα από τη στιγμή της αναβίωσης των αγώνων το 1896. Να φιλοξενήσουν 11000 αθλητές εν καιρώ μίας πραγματικά παγκόσμιας πανδημίας. Οι πιθανότητες αυτήν την ώρα δεν είναι με το μέρος τους…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα