Ωμά ξεκάθαρος ο Τραμπ για την Συρία: Ας τα βρουν οι υπόλοιποι, εμείς πολεμάμε για τα συμφέροντά μας

Ωμά ξεκάθαρος ο Τραμπ για την Συρία: Ας τα βρουν οι υπόλοιποι, εμείς πολεμάμε για τα συμφέροντά μας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερος σαφής ο Ντόναλντ Τραμπ στα δύο tweets με τα οποία γνωστοποίησε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοδυτική Συρία.

Mε δύο tweets πρωτοφανούς κυνισμού, ο Ντόναλντ Τραμπ επισημοποίησε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Βορειοδυτική Συρία και μαζί-χωρίς να το αναφέρει- το άνοιγμα του δρόμο στην Τουρκία του Ερντογάν

 “Μετά από τρία χρόνια, ήρθε η ώρα να απαλλαχτούμε από αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, που έχουν και φυλετικά χαρακτηριστικά, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Θα πολεμάμε εκεί που βρίσκεται το συμφέρον και το κέρδος και θα πολεμάμε μόνο για τη νίκη” τόνισε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Εν συνεχεία τόνισε πως η Τουρκία, η Ευρώπη, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει να δουν τι μπορούν να κάνουν με την κατάσταση και να πράξουν αυτό που θέλουν με τους “αιχμαλωτισμένους” στρατιώτες του ISIS στη γειτονιά τους. Ολοι μισούν τον ISIS. Εμείς είμαστε 7000 μίλια μακριά και θα συντρίψουμε τον ISIS αν μας πλησιάσει ξανά”.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα θα συνεχισθούν. 

Την Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για μια επίσκεψη στη Σερβία, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα