Ωμή απειλή των ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Θα περάσουμε στις πράξεις

Ωμή απειλή των ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Θα περάσουμε στις πράξεις
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο AP

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ΗΠΑ αναφορικά με το θέμα της Βενεζουέλας. Ο Μάικ Πομπέο απείλησε με άμεση στρατιωτική δράση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διεμήνυσε το Σάββατο (τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ώρα Ελλάδας) ότι η Ουάσινγκτον θα «περάσει στις πράξεις» για να «υποστηρίξει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα, όπου ο στρατός και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές προσκείμενοι στην αντιπολίτευση να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

“OI HΠΑ θα περάσουν στις πράξεις εναντίον εκείνων που αντιτίθενται στην ειρηνική αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Τώρα, έχει έρθει η ώρα να δράσουμε για να υποστηρίξουμε την ικανοποίηση των αναγκών του απελπισμένου λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ανήγγειλε το Σάββατο ότι θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα στην Μπογκοτά, ενώ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει «όλα τα ενδεχόμενα» έναντι του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Σας ζητάμε να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα», είπε ο Γκουαϊδό, τον οποίο περίπου πενήντα κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους στην Κουκουτά.

Πέραν του Γκουαϊδό, παρών στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας αναμένεται να είναι επίσης ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μάικ Πενς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα