"Τίποτε δεν μπορεί να μας πλήξει"

"Τίποτε δεν μπορεί να μας πλήξει"

Όταν οι Αμερικανοί είναι ενωμένοι ούτε η τρομοκρατία δεν μπορεί να τους πλήξει υποστήριξε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του για την δέκατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου (Vid)

"Στις δεκαετίες που θα έρθουν, οι Αμερικανοί θα επισκέπτονται τα μνημεία στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου, θα αγγίζουν με τα δάκτυλά τους την πέτρα πάνω στην οποία θα είναι χαραγμένα τα ονόματά τους και θα αναπολούν τη ζωή που έζησαν", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, ο οποίος επισκέφτηκε και τα τρία σημεία των επιθέσεων--Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Πενσιλαβάνια.

"Στις επιτύμβιες στήλες του στρατιωτικού κοιμητηρίου του Αρλινγκτον και σε άλλες μικρές πόλεις στα τέσσερα σημεία της χώρας μας, θα αποτίουν φόρο τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν", συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.

"Και θα γνωρίζουν ότι τίποτε δεν μπορεί να πλήξει τη βούληση των ΗΠΑ όταν είναι πραγματικά ενωμένες", υπογράμμισε ο Ομπάμα στο Κένεντι Σέντερ της Ουάσινγκτον.

"Θα θυμούνται ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και πως η δημοκρατία αυτή μας προσφέρει την ευκαιρία να τελειοποιήσουμε την ένωσή μας", τόνισε.

"Πολλά άλλαξαν από την 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς: γνωρίσαμε τον πόλεμο και την ύφεση, παθιασμένες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στο πολιτικό πεδίο", πρόσθεσε ο Ομπάμα.

"Όμως σήμερα είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτά που δεν έχουν αλλάξει. Ο εθνικός μας χαρακτήρας δεν έχει αλλάξει, ούτε η πίστη μας στο Θεό και σε άλλα πράγματα", κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τιμούν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

NYC Wakes to Increased Security

SHARE:

24Media Network