Ομολόγησε στον ‘αέρα’ ότι εξαπατούσε επενδυτές

default image

Την οργάνωση χρηματικής απάτης, μιας πυραμίδας τύπου Πόντσι, ομολόγησε στο κρατικό κανάλι της Κίνας, κορυφαίο στέλεχος επενδυτικής εταιρίας

Κορυφαίο στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Zhongjin Capital Management της Σαγκάης, ομολόγησε στον τηλεοπτικό αέρα του κινέζικου κρατικού καναλιού , τη Δευτέρα, ότι είχε οργανώσει χρηματική απάτη, μια πυραμίδα τύπου Πόντσι.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία είχε κατηγορήσει την εταιρία για “παράνομη συγκέντρωση χρημάτων”. Τότε, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα 20 στελέχη που συνδέονταν με την εταιρία, συνελήφθησαν. Το συγκεκριμένο στέλεχος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Σαγκάης, την ώρα που περίμενε να αναχωρήσει για το Βατικανό για να παντρευτεί.

“Ο τρόπος που λειτουργεί η εταιρία μας είναι βάσει της μεθόδου Πόντσι”, ήταν η επίμαχη ατάκα στην CCTV του Xu Qin, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ της Κίνας, ως ο διαχειριστής της εταιρίας. “Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των επενδυτών που ήρθαν στη συνέχεια για να καταβάλλουμε τους τόκους που οφείλονταν στους πρώτους επενδυτές. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εφαρμογή του συστήματος Πόντσι”, πρόσθεσε.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν, επίσης, στιγμιότυπα από έφοδο της αστυνομίας σε ένα κτίριο, κατά την οποία βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα σε στοίβες

Ο Xu δεν έχει βρεθεί ακόμα ενώπιον του δικαστηρίου. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα υποστηρίζουν, πάντως, ότι οι δημόσιες εξομολογήσεις αδικημάτων στην Κίνα, συχνά παραβιάζουν το δικαίωμα του κατηγορούμενου για μια δίκαιη δίκη.

Οι απάτες στον τραπεζικό τομέα της Κίνας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικονομία παρουσιάζει επιβράδυνση και αρκετές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια για να αντλήσουν μετρητά, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν “ζωντανές”.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα