Ομπάμα από την Αθήνα: Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία

Ομπάμα από την Αθήνα: Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία
Μπαράκ Ομπάμα John Minchillo/AP Photo

Τη διαδρομή των υποτρόφων του προγράμματος "Obama Foundation Leaders" με την επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία συνέκρινε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

“Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ”, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος “Obama Foundation Leaders” σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/06) σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου 75 λεπτά και τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια συνομίλησαν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον κ. Ομπάμα να τους θέτει ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες.

Ο κ. Ομπάμα σχολίασε μεταξύ άλλων ότι “ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο“.

Η υποδοχή του κ. Ομπάμα στην αίθουσα ήταν ενθουσιώδης, με τους απόφοιτους του φετινού προγράμματος να τον υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Mexoxo”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα