Ομπάμα: Είμαστε πάνω από όλα Αμερικανοί

default image

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάνουμε την αυτοκριτική μας, σημείωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας ότι η μετάβαση πρέπει να είναι ομαλή (Vid)

“Είμαστε πρώτα Αμερικανοί, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι», επεσήμανε με νόημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες.

“Ο Ντόναλτ Τραμπ είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος πια” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προαναγγέλοντας πως θα καλέσει το νέο εκλεγμένο πρόεδρο, στο Λευκό Οίκο προκειμένου να δουλέψουν από κοινού για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

“Όπως η ομάδα του προέδρου Μπους εξασφάλισε σε εμάς μια μετάβαση ομαλή, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς. Αυτές τις οδηγίες έχω δώσει στην ομάδα μου. Αυτή τη ομαλή μετάβαση είναι ορόσημο για τη δημοκρατίας μας” τόνισε ο Ομπάμα απευθύνοντας στη συνέχεια μήνυμα ενότητας σε όλο τον αμερικανικό λαό.

“Χρειάζεται σεβασμός στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου. Χαίρομαι που άκουσα αυτά τα χαρακτηριστά στη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ και ελπίζω να τα διατηρήσει και στην πορεία” συμπλήρωσε.

Δήλωσε παράλληλα περήφανος για την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον και προέτρεψε τους νέους να παραμερίσουν την όποια πικρία από το αποτέλεσμα και να συνεχίσουν να δουλεύουν προς όφελος του αμερικανικού λαού υπηρετώντας τις ιδέες τους.

“Η ήττα είναι μέσα στην πολιτική. Κάποιες φορές χάνουμε αλλά στο τέλος αξίζει. Είναι φυσιολογικό να χάνουμε. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η πολιτική. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, κάνουμε αυτοκριτική και επιστρέφουμε να παλέψουμε πιο σκληρά την επόμενη φορά. Θα συνεχιστεί όμως το ταξίδι μας. Ανυπομονώ να κάνω ότι μπορώ ώστε ο επόμενος πρόεδρος να είναι επιτυχημένος.” τόνισε στη συνέχεια.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Ομπάμα δεν παρέλειψε να κάνει και έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του, υπογραμμίζοντας πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος και έργο που μένει παρακαταθήκη στον επόμενο πρόεδρο, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο των συνεργατών του που όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν αδιάκοπα είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο για το καλό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα